IMPERIUM Open Xth Edition

O participare de excepție ce readuce stima de sine și valorizează potențialul clădit pe strategiea construcției unei noi generații de sportivi.

În perioada 10 – 12 IUNIE 2022, a fost organizată în orașul Belgrad capitală a Serbiei, cea de a X-a ediție a competiției Imperium Open.

La această competiție au participat un număr de 65 de sportivi români aparținând următoarelor structuri sportive: CS Kwan (Cluj Napoca ), CSM Bistrița (Bistrișa), CSM Alba Iulia (Alba), CSA Steaua (București), CSM Botoșani, CS Bushido (București), CS Dinamo, CS Hansu (Craiova), CS Oltenia (Slatina), CS Shim Jang (Iași), CS Someșul (Apahida), ACS Taerobik (Bolintin), Asociatia Reactiv (Ciorogârla).

Prezența numeroasă și reprezentarea geografică la nivel național a sportivilor noștri participanți la acest important concurs regional, este rezultatul preocupării și efortului constant al conducerii federației din anii anteriori privind creșterea bazei de selecție corespunzător Strategiei pe termen lung a federației.

Sportivii invitați să participe la acest concurs fac parte din grupa valorică ce a parcurs primele două etape de selecție, iar acum s-au aflat în cea de a treia etapă urmând ca în baza rezultatelor și evaluării prestațiilor cu această ocazie, cei eligibili să fie convocați în cadrul programului de pregătire centralizată, ce se va desfășura în perioada 19 Iunie – 26 Iulie în Centrul de Excelență pentru Taekwondo WT din București.

Sportivii cadeți și juniori convocați au fost însoțiți și de către sportivi consacrați la aceste grupe de vârstă, aceștia reușind cu succes noi performațe prin care și-au atins obiectivele de etapă confirmând selecția la Lotul național.

Cu ocazia acestei participări, delegația României a dovedit prin prestația sportivilor că există viitor și mai ales speranțe pentru următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice, cei mai buni sportivi ai competiției fiind declarați pentru clasa A de concurs la seniori CRISTESCU MIHAI -80kg legitimat la CSA Steaua, iar la juniori ORBAN VLAD -58 kg legitimat la CS Kwan, asemenea performanțe individuale s-au obținut și în cadrul clasei B de concurs astfel, la juniori mici GAVRIȘ CATALEA legitimată la CS Somesul Apahida, la cadeți STÂRCU ERIKA legitimată la ACS Hansu.

Reușita câștigării primului loc pe națiuni și totodată la juniori, cadeți și juniori mici, în fața unor țări precum Croația, Serbia, Turcia, ce au deja un istoric de prestigiu la aceste grupe de vârstă juniori mici, cadeți și juniori, confirmă drumul bun pe care se află noua generație de sportivi.

Pentru sportivii eligibili la lotul național participarea la acest concurs a fost susținută de către federație prin contul de venituri proprii al federației, iar pentru lotul B, al candidaților de către cluburile participante, fapt pentru care salutăm implicarea și ne angajăm să continuăm susținerea financiară și materială a acestor structuri sportive membre implicate.

În continuare arătăm că sportivii propuși în cadrul procesului de selecție au avut o prestație ce ne face încrezători în perspectiva participării la Campionatul Mondial de Cadeți și al Campionatului Mondial de Juniori (restant din 2021), acțiuni ce sunt programate a se desfășura în orașul Sofia capitala Bulgariei astfel:
28-31 Iulie 2022 Campionatul Mondial de Cadeți.
2-7 August 2022 Campionatul Mondial de Juniori.

Având în vedere proximitatea celor două majore evenimente destinate probei olimpice de Kyorugi, Comisia Tehnică a propus spre aprobare o participare largă cu loturi complete pentru cele două grupe de vârstă.

Astfel în următoarea etapă prin calibrarea categoriilor de greutate și ultimele ajustări tactice în acord cu modificările regulamentului de competiție, vom închide procesul de selecție și vom proceda la înscrierea în concurs.

Suntem încrezători și estimăm noi și valoroase performanțe.

HAI ROMÂNIA!

F.R.Tkd WT