Selecție lot Cadeți 2022

Eleganță, Transparență și Eficiență.

Sunt constatările raportorului Ursu Ciprian desemnat pentru auditarea procesului de selecție pentru lotul de Cadeți ce urmează să reprezinte România la Campionatul Mondial ce se va desfășura în perioada 27-31 Iulie 2022, gazda importantului eveniment pentru Taekwondo WT va fi orașul Sofia.

Au fost selecționați și înregistrați în concurs un număr de 10 sportivi din care doar 8 au confirmat participarea, astfel, structura lotului național de CADEȚI este următoarea:

1. GIUREA NICOLA

2. BINDEA ANA LUIZA

3. MIREA DAVID

4. CETEAN EDUARDO CALIN

5. TENGHEL VLAD IOAN

6. LUNCASI KARINA IOANA

7. BOLOAGE ALECSANDRU DORIN

8. SURDUCAN IRENE

Planul tematic utilizat a fost unul la “rece”, ceea ce s-a dorit a fi un eficient stimul al determinării psihice ce stă la baza acțiunilor fizice ofensive a tinerilor protagoniști convocați în procesul de selecție.

Acest mod de abordare a condus Comisia Tehnică la o apreciere obiectivă, cu atât mai mult utilizarea unor clișee din cadrul antrenamentului s-au dovedit elemente esențiale în stabilirea unor esențiale trăsături ale personalității sportivilor.

Aprecierile ce au stat la baza selecției au avut și cerința unor aspecte de anamneză, concluzii ale investigațiilor medicale și al baremelor privitor la mobilitatea membrelor inferioare, flexibilitatea generală, ambidextrie, viteză, rezistență la efort în travaliu, altele.

Următoarea etapă și definitorie a acestui proces este caracterizată de sosirea avizului medical, rezultatul testării doping și avizul psihologic.

Dat fiind că acești sportivi sunt foarte tineri și în majoritatea lor lipsa experienței competiționale internațională își spune cuvântul cu atât mai mult nivelul de competență KUP-DAN este și el neconform cu cerințele etapei, se fac eforturi administrative de aliniere a acestora la condițiile impuse de regulamentul și procedurile internaționale.

Federația face eforturi pentru încurajarea unei selecții calibrate pe specificul ramurii noastre de sport și în acest scop a organizat permanent acțiuni și activități pentru pregătirea continuă a tehnicienilor proprii, dar și de calificare a unei noi generații de specialiști.

Sperăm la obținerea unor promițătoare rezultate și prin aceasta la construcția unor noi modele în rândul tinerilor noștri sportivi.

Hai ROMÂNIA!!!

F.R.Tkd WT