Campionatul Național de POOMSAE 2022

Odorheiu Secuiesc a fost pentru data de 24 Septembrie 2022 un univers al Taekwondo-ului românesc, ocazie in care 27 de structuri sportive membre și-au disputat titlurile in cadrul probei de POOMSAE (proba tehnică).


Conducerea federației alături de colectivul coordonator al Departamentului de POOMSAE dintre care Tibichi Daniel, Deak Ferenc și Coldea Florin, au realizat un cadru adecvat și foarte promițător desfășurării acestei prestigioase competiții naționale. Colectivul de arbitri condus de către arbitrul internațional de specialitate Coldea Florin au reușit o prestație corespunzătoare nevoilor de etapă date fiind cerințele de vârstă ale participanților.


Sportivii au reușit să interpreteze cu succes din perspectiva tehnică și artistică fiecare exercițiu impus prin structura cerințelor de concurs Notele de forță, viteză și amplitudine a mișcărilor date acțiunilor impuse de către fiecare Poomsae executat, au fost apreciate și notate adecvat de către arbitri și au primit susținerea prin ovații și aplauze venite apreciativ din partea participanților și spectatorilor, dovadă de toleranță și fair play.


Colectivul tehnic a urmărit bunele prestații ale sportivilor și au realizat o analiză a caracterului tehnic și artistic marțial al acestora, iar măsurătorile efectuate au dus la concluzii apreciative a muncii unor tehnicieni ce au apropiat execuțiile de cerințele competiției internaționale, fapt foarte imbucurător și promițător pentru viitorul apropiat. In aceste condiții a fost realizat și un profil ideal al sportivilor de Poomsae, urmând ca cei mai buni sportivi și tehnicieni să fie nominalizați in cadrul unei gale de premii, acțiune ce se va organiza in acest an in luna Decembrie.


Conducerea federației transmite autorității locale ale orașului Odorheiu Secuiesc pentru sprijin și faptul că am regăsit orașul la fel de ingrijit, sigur și bine administrat, clubului partener HWARANG Odorheiu Secuiesc, pentru implicare și asistența acordată cluburilor participante și nu in ultimul rând părinților și susținătorilor clubului ce au făcut o treabă minunată prin implicarea lor voluntară, multe mulțumiri și aleasă apreciere.


Primiți dragi sportivi pentru buna voastra prestație și conduită sportivă, alese aprecieri pentru părinții, profesorii și antrenorii/instructorii, ce au contribuit la succesul vostru.

F.R. Tkd WT