Stimați colegi, sportivi, părinți și susținători,

Ne arătăm aleasă apreciere pentru continuitatea procesului de participare la viața cetății noastre Federația Română de Taekwondo WT.

Printr-o simbioză specifică bunelor practici în domeniu, am reușit să producem o acțiune ce a parcurs itineranta călătorie de cca 20 de ani, perioadă ce din rațiuni administrative și repausul impus de pandemie a permis organizarea a doar 14 ediții, din care 2 ediții neînregistrate oficial și 12 ediții înregistrate oficial în clasa G1/G2 (A) sub denumirea DRACULA OPEN TAEKWONDO WT. 

Dacă în debut a fost un vis frumos, iar cu ocazia  primei ediții am primit vizita a numai 180 de sportivi din 7 țări , astăzi la cea de a 12 ediție oficială cuprinsă în calendarul ETU și WT, facem bilanțul unui vis devenit realitate confirmând înregistrarea unui număr 1045 de sportivi licențiați GAL cadeți, juniori și seniori, plus 102 copii nelicențiați GAL) cu toții reprezentând 61 de națiuni ce se întind pe 5 continente. Competiția s-a desfășurat pe 8 suprafețe de concurs, cu  suportul a 47 arbitri și  8 oficiali, aspect  ce face din acest veniment un model elaborat și eficient de lucru, demn de urmat pentru evenimentele internaționale viitoare.

Competiția și-a câștigat prin calitatea actului de management un statut de clasă E1 pentru CADEȚI / JUNIORI și un statut de G1/G2 pentru sportivii SENIORI.

Aceste clasificări ale competiției aduc puncte grupelor de vârstă cadeți și juniori clasa E1 ce se înregistrează și punctează în Rankingul ETU, iar seniorii de clasa G1 înregistrează aceste puncte în Ranking WT. Acest cadru standardizat stabilește că sportivii ce au obținut punctaj cu ocazia participării la DRACULA OPEN 2023 și prin acestea ating noi valori generale ce contribuie la  clasarea pe primele 2 locuri în Ranking WT, beneficiază  de calificarea indirectă la Jocurile Olimpice PARIS 2024.

Totodată, sportivii participanți în cadrul clasei E1 primesc prin punctajul obținut poziții în Ranking ETU și prin acestea sitting on the draw list în grila competițiilor continentale.

Drept urmare prezența în acest act final de ciclu olimpic a unui număr de 26 sportivi olimpici ce au participat la ultimele două ediții a Jocurilor Olimpice și participă în cursa calificării la Jocurile Olimpice PARIS 2024, au reprezentat prin prestația lor un adevărat recital atletic, spre incântarea sportivilor mai tineri și a  spectatorilor. Miza de obținere a unor puncte ce au calibrat decisiv șansa calificării la ediția PARIS 2024 a Jocurilor Olimpice, a contat mult pentru prestigiul  țării noastre. Din păcate tratamentul discriminatoriu la care suntem supuși prin intervenția unor cercuri radicale ce militează și acționează pentru descurajarea  practicării Taekwondo WT sau a altor forme de Arte Marțiale pe teritoriul țării noastre, federația noastră nu a primit împotriva situației ce clama necesitatea, oportunitatea și legalitatea, finanțarea participării la competițiile de calificare indirectă la nicio ediție a  Jocurile Olimpice din anul 2000 până în prezent, aspect ce nu a permis calificarea indirectă (pe baza punctajului Ranking WT) a sportivilor noștri.

Dincolo de orice alt aspect particular al organizatorului, oficial competiția este o  reușită organizatorică de excepție având în vedere  perioada grea prin care trece un număr mare de națiuni, urmare a  numărului în creștere a punctelor fierbinți din întreaga lume.

Sportul este o activitate ce a parcurs milenii și se dovedește tot mai utilă ca punte ce leagă oameni prin deziderate nobile și stabile, dovadă fiind în continuare emulatia produsă între participanții la acesta importantă competiție sportivă internațională DRACULA OPEN 2023.

Comunitatea noastră în deplină armonie cu valorile naționale și acordul de conștiință dobândită pe baza achizițiilor promovate prin specificul disciplinei noastre sportive olimpice, a  făcut cinste ROMÂNIEI și cu această ocazie.

DRACULA OPEN  TAEKWONDO WT 2023 este un eveniment sportiv internațional ce nu a folosit în promovare și organizare bani publici, ceea ce prezintă eficient viziunea, predictibilitatea și traseabilitatea actului de management al echipei de conducere a federației.

Salutăm prestația sportivilor noștri și suportul tehnicienilor cluburilor ce s-au alăturat colectivului și au format echipa României la această ediție.

Îi salutăm și pe cei ce ne-au împiedicat și ne-au cântat pe acolo sau pe dincolo, căci așa cum se dovedește la noi a funcționat mobilizator, provocându-ne la o mai solidă coeziune și a face lucrurile mai bine, confirmând mitul “Că ceea ce nu te omoară, te întărește”, lăsând fără obiect fie pe frustrații uzurpatori ai domeniului alăturat mizantropilor și detractorilor sportului românesc.

Mesajele de apreciere și laudațio făcut de către cele mai importante figuri ale momentului pe plan național și internațional privind această competiție, alături de articole de presă și mesajele pozitive ale oficialilor și sportivilor, sunt o adevărată încântare și mulțumire pe care o împărtășim cu voi toți cei ce gândiți și trăiți românește.

HAI ROMÂNIA!

Cu prețuire,

Comitetul Executiv

F.R. Tkd WT